Zor İnsanlarla Mücadele Etmek


Zor insanlarla mücadele etmek hayatın kaçınılmaz bir parçasıdır. Etkileşim kurmakta güçlük çektiğiniz insanlarla ilgilenirken aşağıdaki birkaç nokta akılda tutulabilir ;


Duygularını Kontrol Et

Çatışma, stres ve öfke duygularını kolayca tetikleyebilir. Olumsuz bir duygusal durum, içinde olumsuz fiziksel reaksiyonlara neden olabilir. Olumsuzluğun fiziksel belirtilerini halletmek için en etkili yol, duygularınızı kontrol etmektir.

Zor bir kişiyle stresli bir durumda kendinizi bulursanız, birkaç derin nefes alın ve vücudunuzu rahatlatın. Nefes alma, rahatlamanıza yardımcı olur ve vücudunuzdan çıkan negatif enerjinin dağılmasına yardımcı olur.

  • Yanıt vermeden önce hareketlerinizi durdurun ve farkında olun.
  • Dinlenmenize yardımcı olacak birkaç  derin nefes alın. Derin solunumun sakinleştirici bir etkisi olduğu bilinmektedir.
  • Ne yaptığınızı takip edin.
  • Affetmek

Davranışları ile strese neden olan insanlar, eylemleri ve sözleri başkalarını nasıl etkilediğini bilmiyorlar. Bu nedenle onları bağışlamak iyi bir fikirdir.


Göz Korkutma

Her durumda son sözü söylemek isteyen insanları kontrol etmekle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Bu davranış genellikle güvensiz insanlarda görülür. Çünkü yetersiz olduklarından başkalarını korkutmaya eğilimli olurlar.


Saygı

Bu, zor ve bencil insanlar değil, herkesle başa çıkmak için altın bir kural. Unutmayın ki eğer birisine saygısız davranırsanız, aynısını size kolayca yapabilirler.

Hayatlarımız boyunca zor insanlarla karşılaşıyoruz ve zor insanlarla mücadele etmenin yollarını bilmek, herkesin ihtiyaç duyduğu bir yaşam becerisidir.  Kendinizi zor biriyle uğraşırken bulduğunuz bir dahaki sefere sakin ve saygılı kalmaya çalışın. Yukarıda bahsedilen noktaları hatırlayın. Kendinize güvenin.

Yorumlar